Feltöltés dátuma: 2024.03.12.

Mohácsi Bernadett receptje

Sütőporos édesburgonyás pogácsa

Illusztráció

1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
123 kcal 3 g 4 g 19 g

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 750 g édesburgonya,
  • 370 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 125 g margarin (60%-os zsírtartalmú),
  • 70 g búzaliszt,
  • 50 g tejföl (12%-os),
  • 1 db tojás,
  • 2,5 tk. só,
  • 7 g sütőpor (vagy szódabikarbóna).

Az édesburgonyát megmossuk, félbevágjuk, 180 fokos sütőben megsütjük, megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük. A tojást felverjük, a felét félretesszük a kenéshez. Miután kihűlt az édesburgonya, az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adjunk hozzá sót. Lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, bevágjuk a tetejét, lisztezzük, és pogácsaszaggatóval 24 db pogácsát szaggatunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük tojással, meghintjük sóval. 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. (Édesburgonya helyett sütőtök vagy krumpli is használható.)

Megjelent a diabetes2023/5. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!